Een rode kerk gespot?

Op RedWednesday®, dit jaar op woensdag 24 november, vragen we aandacht voor de vrijheid van alle mensen - in het bijzonder de zwaar vervolgde groep Christenen - om te geloven wat zij willen. Door rode kleding of een solidariteitsbutton te dragen, kerkgebouwen rood aan te lichten en op andere manieren tonen we ons bovendien solidair met mensen die om hun geloof worden vervolgd. 

Dat deze aandacht nodig is, blijkt wel uit de cijfers. De vervolging van gelovigen neemt wereldwijd namelijk toe. Liefst 62 landen (32%) kennen aanzienlijke schendingen. Vooral christelijke minderheden zijn relatief vaak het slachtoffer van onverdraagzaamheid, discriminatie en vervolging. Staten, jihadistische groepen en religieuze nationalisten hebben het in diverse landen op hen gemunt. 

Lees meer

Meisjes die om hun geloof worden ontvoerd
Dit jaar hebben we speciaal aandacht voor vrouwen die vanwege hun geloof doelwit zijn van ontvoering, waarna ze worden gedwongen zich te bekeren en te trouwen. Het e-book Hoor haar Schreeuw gaat over de noodkreet van christelijke vrouwen die doelwit zijn, de grootste groep, maar ook over de schreeuw om aandacht en rechtvaardigheid van vrouwen als Maira Shabhaz, pas nog slachtoffer en nu voorvechter voor meer rechten en meer bescherming. Hoort u haar schreeuw? 

Deel deze pagina, zodat nog meer mensen meedoen met RedWednesday!

Sluiten

Wij gebruiken uw gegevens om uw donatie te verwerken en om u op de hoogte te houden van ons werk voor Christenen in nood wereldwijd. Meer informatie vind u in onze privacyverklaring.

© Kerk in Nood