Sta op voor wie niet vrij is om te geloven!

Op RedWednesday®, dit jaar op woensdag 23 november, vragen we aandacht voor de vrijheid van alle mensen - in het bijzonder de zwaar vervolgde groep Christenen - om te geloven wat zij willen. Door rode kleding of een solidariteitsbutton te dragen, kerkgebouwen rood aan te lichten en op andere manieren tonen we ons bovendien solidair met mensen die om hun geloof worden vervolgd. 

Lees meer

Dat deze aandacht nodig is, blijkt wel uit de cijfers. De vervolging van gelovigen neemt wereldwijd namelijk toe. Liefst 62 landen (32%) kennen aanzienlijke schendingen. Vooral christelijke minderheden zijn relatief vaak het slachtoffer van onverdraagzaamheid, discriminatie en vervolging. Staten, jihadistische groepen en religieuze nationalisten hebben het in diverse landen op hen gemunt. 

Vervolging van Christenen
Dit jaar hebben we speciaal aandacht voor Christenen die vervolgd worden. In het rapport 'Vervolgd en vergeten 2022' presenteren we in de week voor RedWednesday de bevindingen van twee jaar onderzoek naar de vervolging van Christenen wereldwijd. 

Tijd voor een volgende stap: verdieping
De afgelopen jaren hebben ruim 150 kerken meegedaan met RedWednesday en daarmee veel aandacht gecreëerd voor het de schendingen van godsdienstvrijheid. Een goede zaak! Dit jaar nodigen we kerken en andere groepen uit om een volgende stap te zetten. Om meer bewustzijn te creëren voor zowel de dramatische situaties waarin gelovigen verkeren als de manieren waarop wij discriminatie en vervolging het hoofd bieden, komen wij graag langs om een lezing te geven. Klik hier voor het aanbod van lezingen en films.   


Deel deze pagina, zodat nog meer mensen meedoen met RedWednesday!

Sluiten

Wij gebruiken uw gegevens om uw donatie te verwerken en om u op de hoogte te houden van ons werk voor Christenen in nood wereldwijd. Meer informatie vind u in onze privacyverklaring.

© Kerk in Nood