Sta op voor wie niet vrij is
om te geloven

Met RedWednesday© vestigde Kerk in Nood (ACN) op woensdag 23 november de aandacht op het lot van miljoenen vervolgde, onderdrukte en bedreigde gelovigen in de hele wereld. Wereldwijd werden rond deze dag honderden beroemde kathedralen, kerken, kloosters, monumenten en openbare gebouwen in bloedrood verlicht. In Nederland deden deze editie maar liefst 148 kerken mee.

Lees meer

De vervolging van gelovigen neemt wereldwijd toe. Liefst 62 landen (32%) kennen aanzienlijke schendingen. Christelijke minderheden zijn relatief vaak slachtoffer. Staten, jihadistische groepen en religieuze nationalisten hebben het in diverse landen op hen gemunt. In het rapport 'Vervolgd en vergeten 2022' presenteren we - in de week voor RedWednesday - de bevindingen van twee jaar onderzoek naar de vervolging van Christenen wereldwijd.  

Wereldwijd
Gebouwen die in de afgelopen jaren van de campagne in het rood verlicht zijn, zijn onder meer het Colosseum, de Sacre Coeur-basiliek in Parijs en de Trevi-fontein in Rome, het Christusbeeld op de Corcovado in Rio de Janeiro, het Oostenrijkse parlementsgebouw en de kathedraal van Frankfurt. Bovendien vonden in veel kerken "Avonden van Getuigenis" plaats, waarop christenen verslag deden van de vervolging in hun thuislanden.

Deel deze pagina, zodat nog meer mensen meedoen met RedWednesday!

Sluiten
© Kerk in Nood