Inschrijving voor 2024 geopend!

Op RedWednesday© kleuren kathedralen, kerken, kloosters, monumenten en openbare gebouwen bloedrood om aandacht te vragen voor het lot van miljoenen vervolgde, onderdrukte en bedreigde gelovigen in de hele wereld. Ook u kunt met uw kerk meedoen!

Lees meer

Sta op voor wie niet vrij is om te geloven
De vervolging van gelovigen neemt wereldwijd toe. Uit eigen onderzoek van Kerk in Nood (ACN) blijkt dat liefst 62 van de 196 landen wereldwijd (32%) aanzienlijke schendingen kennen. In 36 van die landen worden aanvallers zelden of nooit vervolgd voor hun misdaden. Christelijke minderheden zijn relatief vaak slachtoffer. Staten, jihadisten en religieuze nationalisten hebben het in diverse landen op hen gemunt. 

Eerder al 164 kerken in Nederland
Op RedWednesday vragen we aandacht en bidden we voor deze vaders, moeders en kinderen die vanwege hun geloof worden gediscrimineerd en vervolgd. Vorig jaar deden in Nederland liefst 164 kerken mee om schendingen van godsdienstvrijheid en christenvervolging aan de kaak te stellen. 

Laat u inspireren!
Ook u kunt meedoen. Schrijf u in en ontvang het boekje met inspiratie voor RedWednesday. U wordt na inschrijving meteen doorgeleid naar de pagina waar u (gratis) posters en rode filters kunt bestellen. In het boekje vindt u ook ideeën voor een volgende stap. Van het vertonen van onze nieuwe film (Helden van het Geloof) of een lezing, tot een vesperviering of kruisweg: we helpen u graag om de harten van uw omgeving te openen voor gelovigen in nood.

Doe ook mee!

Sluiten

Wij gebruiken uw gegevens om uw deelname aan RedWednesday te verwerken en om u op de hoogte te houden van ons werk voor christenen in nood wereldwijd. Meer informatie vind u in onze privacyverklaring.

 
 
© Kerk in Nood