Godsdienstvrijheid wereldwijd onder druk

De vervolging van mensen omwille van hun geloof neemt volgens diverse rapporten, van Kerk in Nood en van andere instituten, wereldwijd toe. Maar liefst 67% van de wereldbevolking leeft in landen waar ernstige schendingen van de godsdienstvrijheid voorkomen. 

Hoewel er ook lichtpuntjes zijn, is Peter Broeders, directeur van Kerk in Nood, bezorgd over de tendens: “Godsdienstvrijheid is een mensenrecht. Niemand mag worden lastig gevallen, gediscrimineerd worden in werk of huisvesting, of bedreigd worden met het ontnemen van vrijheid of zelfs zijn of haar leven, alleen vanwege diens geloof.”

Lees meer

Wilt u meer weten over de wereldwijde situatie en de ontwikkelingen ten aanzien van godsdienstvrijheid? Bekijk dan onderstaande samenvatting of vraag hier de samenvatting van het rapport Vrijheid van Godsdienst Wereldwijd 2021 van Kerk in Nood aan.

 

Sluiten

Wij gebruiken uw gegevens om uw donatie te verwerken en om u op de hoogte te houden van ons werk voor Christenen in nood wereldwijd. Meer informatie vind u in onze privacyverklaring.

© Kerk in Nood