Rapport: RedWednesday© meer nodig dan ooit

De vervolging van mensen omwille van hun geloof neemt volgens diverse rapporten, van Kerk in Nood en van andere instituten, wereldwijd toe. Maar liefst 67% van de wereldbevolking leeft in landen waar ernstige schendingen van de godsdienstvrijheid voorkomen.

Lees meer

Kerk in Nood is één van de drie organisaties wereldwijd die de ontwikkelingen in de vrijheid van godsdienst in alle 196 landen voor alle grote religies monitort. Graag bieden wij u hier gratis de Nederlandstalige samenvatting (60 pagina's) aan van het ons recente rapport Vrijheid van Godsdienst Wereldwijd 2023. U vindt er de belangrijkste bevindingen, globale analyse en regionale analyses, achtergrondinformatie, casestudies en mondiale trends in godsdienstvrijheid.

Dat vooral christenen doelwit zijn, blijkt uit ons tweejaarlijkse rapport Vervolgd en Vergeten? 2020-2022, dat u hier kunt aanvragen. Bovendien is in 75% van de 24 onderzochte landen hun situatie verslechterd. In landen als Nigeria, Pakistan, Noord-Korea, China en in het Midden-Oosten is het voor Christenen niet altijd mogelijk - of zelfs levensbedreigend - om hun geloof in het openbaar te belijden. Gewapende groepen, waaronder jihadisten, maar ook overheden maken het hen lastig om erediensten te houden of voor hun geloof uit te komen.

Priester Emmanuel Yousaf uit Pakistan zegt het treffend: "Hoe meer de wereld weet over daden van religieuze haat en verwaarlozing, hoe meer de wereld in staat zal zijn om er iets aan te doen."

Wilt u meer weten over de wereldwijde situatie en de ontwikkelingen ten aanzien van christenvervolging? Vraag dan een van bovengenoemde rapporten aan of kijk op kerkinnood.nl/vervolgd voor actualiteiten en projecten om vervolgde christenen te steunen.

 

Sluiten

Wij gebruiken uw gegevens om uw deelname aan RedWednesday te verwerken en om u op de hoogte te houden van ons werk voor christenen in nood wereldwijd. Meer informatie vind u in onze privacyverklaring.

 
 
© Kerk in Nood