Bedankt voor uw interesse in deelnaame aan #RedWednesday als kerk of openbaar gebouw. Dankzij u kunnen we op woensdag 22 november 2023 aandacht vragen voor het lot van miljoenen vervolgde, onderdrukte en bedreigde gelovigen in de hele wereld. We leggen u graag uit hoe het aanlichten van de kerk in zijn werk gaat en wat u nog meer kunt doen.

Lees meer

In 2022 deden in Nederland 150 kerken mee met RedWednesday. In de meeste gevallen is deelname eenvoudig: u bestelt bij ons de gewenste formaten van de rode Lee-filters en plakt deze met toneel- of ducttape op het venster van de lamp. Uiteraard is het effect van de filters afhankelijk van de lampen. De Lee-filters zijn weliswaar 'kleurvast' en kunnen dus niet roze worden, maar hoe 'fel' rood het licht is, hangt af van de sterkte van de lampen en de steensoort of kleur van de gevel. De Lee-filters zijn geschikt voor lampen LED, halogeen en gasontladingslampen en zijn bestand tegen temperaturen tot 180 graden Celsius.

Plaatsing
Als de lampen zo hoog hangen dat er een hoogwerker nodig is, adviseren wij alternatieven. Voor minder geld en meer gemak leent of huurt u bijvoorbeeld enkele bouwlampen en bestelt u daarvoor de filters. Daarmee kunt u misschien niet de toren, maar wel de gevel rood aanlichten. Indien de gemeente de verlichting rondom de kerk beheert, is het ook zaak toestemming te vragen. De ervaring leert dat dit zelden een probleem is. U vindt hier een voorbeeldbrief om naar de gemeente te sturen met uitleg over de actie #RedWednesday. 

Activiteiten
Het doel van RedWedneday is om aandacht te vragen voor mensen die niet vrij zijn om te geloven en het lot van vervolgde christenen, die het meest vervolgd worden om hun geloof. U ontvangt daarom per e-mail ook informatie en een persbericht om te delen met uw lokale en regionale media. Veel kerken organiseren op de dag zelf ook inloopavonden, gebed- of vespervieringen of heilige Missen (votiefmis voor martelaren), waarvoor wij u graag een vesperboekje met getuigenissen, voorbeden en informatie toesturen.

Wij horen het graag via redwednesday@kerkinnood.nl als u tot een activiteit besluit, zodat wij deze in de lijst voor onze (landelijke) mediacontacten kunnen meenemen.

Deel deze pagina, zodat nog meer mensen meedoen met RedWednesday!

Sluiten

Wij gebruiken uw gegevens om uw deelname aan RedWednesday te verwerken en om u op de hoogte te houden van ons werk voor christenen in nood wereldwijd. Meer informatie vind u in onze privacyverklaring.

 
© Kerk in Nood