• ANBI

Webinar 22 augustus: 'Vrij zijn om te geloven'

Wereldwijd is sprake van een toename van geweld tegen religieuze gemeenschappen en vooral minderheden. De Verenigde Naties hebben daarom 22 augustus uitgeroepen tot de Internationale Dag ter herdenking van de slachtoffers van geweld op basis van religie of geloof.

Lees meer

De verhalen over ontvoeringen van christelijke en yezidi-meisjes in het Midden-Oosten, doodstraffen vanwege blasfemie in Pakistan en aanslagen op kerken in Nigeria halen regelmatig het nieuws. Maar kent u het 'grote plaatje' van de ontwikkelingen rondom godsdienstvrijheid wereldwijd?

Inspirerend is het om te weten hoe gelovigen omgaan met vervolging. We vertellen u daarover graag meer en houden u graag op de hoogte van de situatie van christenen in nood wereldwijd en over wat u voor hen kunt doen. Priester Emmanuel Yousaf uit Pakistan, die al meer dan 45 jaar namens zijn gemeenschap strijdt tegen vervolging en discriminatie, zegt het treffend: "Hoe meer de wereld weet over daden van religieuze haat en verwaarlozing, hoe meer de wereld in staat zal zijn om er iets aan te doen." 

Kerk in Nood (ACN) geeft regelmatig rapporten uit over godsdienstvrijheid - voor alle godsdiensten in alle landen - en over vervolging van christenen, wereldwijd de meest vervolgde groep. Volg de webinar 'Vrij zijn om te geloven' op maandag 22 augustus om 19.30 uur en leer wat u moeten weten over dit 'vergeten' mensenrecht. Meld u aan en ontvang de uitnodiging voor onze webinar per e-mail.

Sluiten

Wij gebruiken uw gegevens om uw donatie te verwerken en om u op de hoogte te houden van ons werk voor Christenen in nood wereldwijd. Meer informatie vind u in onze privacyverklaring.

© Kerk in Nood