• ANBI

Aardbeving leidt tot absolute wanhoop in Syrië

De verwoestende aardbeving op de grens tussen Turkije en Syrië heeft duizenden mensen getroffen. Meerdere noodkreten van christelijke gemeenschappen en projectpartners in Syrië bereikten Kerk in Nood. Helpt u de Kerk hen op te vangen?

 
Lees meer

De Syrische bevolking verkeerde al in een dramatische situatie na meer dan tien jaar oorlog, vervolging en een verlammende financiële crisis. De doden, gewonden, vermisten, verwoestingen en beschadigingen komen daar nog eens bovenop.

De steden Aleppo, Homs, Lattakia en Hama zijn zwaar getroffen. Zij kennen een aanzienlijke christelijke bevolking. De bisschoppelijke residentie in Aleppo is ingestort. De Syrisch-orthodoxe kathedraal van St. George in Aleppo is beschadigd, evenals de kerk van de Franciscanen in Lattakia en het Hope Centre in Aleppo.

Jean Abdo Arbach, de aartsbisschop van Homs, heeft voor u een dringende boodschap: “Het leven van duizenden mensen is volledig veranderd. De bevolking is absoluut radeloos en doodsbang. Er zwerven mensen door de straten. Ze weten niet weten waar ze heen moeten. Ze zijn wanhopig op zoek naar familie en vrienden. Veel mensen zijn gestorven of vermist. Ik hoop dat de aardbeving uw hart wakker schudt. Ik hoop dat u Syrië helpt en de lijdende mensen niet vergeet.”

De Kerk doet wat ze kan en rekent op uw steun. Scholen, kerkgebouwen en kloosters staan open om mensen op te vangen. Het is koud en er is vaak geen elektriciteit. We ontvingen een foto van een kerk waar 500 mensen een schuilplaats vonden. Er staan veldbedden en mensen krijgen eten en water.

Kerk in Nood heeft namens u meteen extra steun toegezegd aan bestaande projecten: gaarkeukens, steun voor ouderen en medische projecten. Helpt en bidt u mee nu de nood onder de bevolking groter is dan ooit? Alvast hartelijk dank!

Sluiten
Uw donatie wordt gebruikt voor dit doel of een gelijksoortig doel in de regio. Wij gebruiken uw gegevens om uw donatie te verwerken en om u op de hoogte te houden van ons werk voor Christenen in nood wereldwijd. Meer informatie vind u in onze privacyverklaring.
 
© Kerk in Nood