• ANBI

Bisschop Chikpa Anagbe (Nigeria) wil u graag ontmoeten

Wilt u uit eerste hand meer weten over het lijden van medechristenen in Nigeria en hoe ze daarmee om gaan? Kom dan op dinsdagavond 4 oktober voor een unieke ontmoeting met bisschop Chikpa Anagbe naar ’s-Hertogenbosch!

Lees meer

Bisschop Anagbe van Makurdi in Nigeria bekent dat hij woede en boosheid voelt als hij denkt aan de vele gevallen van vervolging waaraan Christenen in zijn land de afgelopen jaren zijn blootgesteld. Alleen al in zijn bisdom zijn tientallen mensen vermoord, onder wie twee priesters. Boko Haram en Fulani-herders zijn de oorzaak van het geweld.

Ondanks de gevoelens van woede legt de bisschop graag uit dat Christenen op geweld moeten reageren met de boodschap van het Evangelie: praktische hulp voor vluchtelingen met voedselpakketten en onderdak, scholing voor kinderen en beroepsopleidingen voor jongeren. We overwinnen het kwaad met het goede. “Ik wil mijn volk inspireren met hoop door te streven naar dialoog en samenwerking.”

Graag wil mgr. Anagbe zijn verhaal van hoop met u delen. Hij komt speciaal voor u naar Nederland. De ontmoeting is op het Sint-Janscentrum in ’s-Hertogenbosch (Papenhulst 4) op dinsdag 4 oktober om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur, met de mogelijkheid tot deelname aan de Eucharistieviering met mgr. Anagbe in de kapel van het Sint-Janscentrum om 19.00 uur.

Sluiten

Kerk in Nood gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees meer in de privacyverklaring op de website van Kerk in Nood. We bellen u ook graag over hoe we samen de Christenen in nood kunnen helpen.

© Kerk in Nood