• ANBI

Jongste bisschop ter wereld over jongeren en hoop 

Van harte nodig ik u uit voor een ontmoeting met mgr. Jules Boutros uit Libanon, komende donderdagavond 14 juli in 's-Hertogenbosch. Deze jongste bisschop ter wereld zal spreken over over de uitdagingen in zijn land, in het bijzonder voor christelijke jongeren.

Lees meer

Uw giften en gebed steunen al jaren het werk van de Kerk in Libanon, van oudsher een veilige haven voor Christenen in het Midden-Oosten. Toen we vorige week hoorden dat hij Nederland zou bezoeken, hebben we deze jongste bisschop ter wereld direct gevraagd om te komen spreken over de situatie in zijn land. Libanon kent de nodige uitdagingen. Drie van de vier inwoners leven er onder de armoedegrens, terwijl het land tot voor kort nog welvarend was. Voor de ruim 1,5 miljoen Palestijnse en Syrische vluchtelingen - opgevangen door 4 miljoen Libanezen – is de situatie nog hopelozer.

De Kerk is er voor veel mensen de enige steun in deze moeilijke tijden. Priesters, religieuzen en lekenwerkers verleenden noodhulp aan vluchtelingen en slachtoffers van de explosie in Beiroet in augustus 2020. Nu staan ze de vele mensen bij die niet te eten hebben. Een speciale zorg van de Kerk vormen de katholieke scholen. Zonder een leefbaar inkomen voor docenten staat de toekomst van een hele generatie jongeren op het spel.

Bisschop Jules Boutros, tot kort geleden studentenpastor, zal spreken over de uitdagingen, in het bijzonder voor christelijke jongeren die er zijn “als zaden die niet alleen tussen doornen en stenen ontkiemen, maar ook op een mijnenveld.

Komt u naar hem luisteren? U bent van harte welkom op donderdag 14 juli om 20.00 uur in het Sint-Janscentrum, Papenhulst 4 in ’s-Hertogenbosch. Inloop vanaf 19.30 uur.

Sluiten

Kerk in Nood gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees meer in de privacyverklaring op de website van Kerk in Nood. We bellen u ook graag over hoe we samen de Christenen in nood kunnen helpen.

© Kerk in Nood