• ANBI

"Oorlog in Oekraïne brengt extreme armoede"
Viktor breekt vloer op om zijn huis te verwarmen

Oekraïne verkeert in staat van oorlog. Om het werk van de priesters, religieuzen en leken mogelijk te maken en de vluchtelingen te helpen, vraagt de Kerk in het land u dringend om hulp!

Lees meer

Al jaren helpen we met uw steun de Kerk in Oekraïne bij de opvang van vluchtelingen. Ruim 1,5 miljoen mensen zijn reeds verjaagd van huis en haard door de conflicten in de regio’s Donbas en de Krim. Mensen zoals Victor en Helena in Zaporhyhzya leven in erbarmelijke omstandigheden omdat zij door conflicten geen werk en inkomen hebben. De aartsbisschop van Lviv, Mieczyslaw Mokrzycki, liet maandag weten dat de Kerk zich nu in het hele land voorbereidt op een nieuwe golf van vluchtelingen. “Wij bereiden ons voor om mensen in onze kerken op te vangen en hen van voedsel en water te voorzien. We hebben al enkele lege huizen gehuurd om aan hen onderdak te kunnen bieden.”

“We leven nu van uur tot uur. De gelovigen vragen hulp aan de priesters en zusters”, aldus mgr. Pavlo Honcharuk, bisschop van Charkov. Daarom moeten we zorgen dat priesters en religieuze zusters en broeders hun volk kunnen bijstaan: in de parochies, in gaarkeukens voor de vluchtelingen, in de weeshuizen en tehuizen voor alleenstaande moeders en voor ouderen. Allen staan voor de uitdaging om te overleven in een oorlogssituatie, waarin zelfs de meest essentiële goederen onbetaalbaar dreigen te worden. Mensen hebben juist nu troost, kracht en steun nodig.

De noodhulp van Kerk in Nood zal de katholieke Kerk in Oekraïne per direct versterken in haar inzet om ter plaatse te blijven en de mensen te dienen in de situatie van een militaire en economische oorlog. Bidt u ook mee voor de bevolking van Oekraïne? Dat zij, op voorspraak van Onze Lieve Vrouwe van de Vrede, gespaard mag blijven voor de pijn van verder geweld en verlies van levens.

Dank u wel dat de Kerk in Oekraïne op uw steun mag vertrouwen.

Sluiten

Uw gift gaat naar dit project of soortgelijke projecten in de regio. Wij gebruiken uw gegevens om uw donatie te verwerken en om u op de hoogte te houden van ons werk voor Christenen in nood wereldwijd. Meer informatie vind u in onze privacyverklaring.

 
© Kerk in Nood