• ANBI
Traumacentrum helpt Nigeriaanse slachtoffers geweld

Er zijn weinig landen waar christenen zoveel risico lopen op ontvoeringen, moorden en aanslagen als in Nigeria. De trauma's die zij oplopen, bepalen hun dagelijks leven: hallucinaties, nachtmerries, slapeloosheid, angst en neuroses komen veel voor. Behandeling is een absolute noodzaak.

Lees meer

In Maiduguri - de bakermat van terreurorganisatie Boko Haram - heeft Kerk in Nood een traumacentrum helpen opzetten. Daar worden slachtoffers geholpen met hun trauma's. Priesters en professionals zijn speciaal opgeleid om hen te begeleiden bij de verwerking daarvan. De slachtoffers - voor het merendeel vrouwen - leren er ook een vak, een concrete investering in een betere toekomst die hoop biedt.

Maryamu Joseph (16), die negen jaar door Boko Haram werd vastgehouden, kreeg er begeleiding: "Ik hoop dat God mij mettertijd zal helpen mijn bitterheid te overwinnen en vrede te sluiten, hoewel ik dat niet snel zie gebeuren. Ik voel die pijn nog steeds in mijn oren echoën. Ik heb nog steeds nachtmerries, maar niet meer zo erg als vroeger. Dankzij het traumacentrum hallucineer ik niet meer."

Helpt u de wonden van slachtoffers als Maryamu genezen? Steun dit belangrijke project voor traumazorg met uw bijdrage!

Sluiten

Uw gift gaat naar dit project of soortgelijke projecten in de regio. Wij gebruiken uw gegevens om uw donatie te verwerken en om u op de hoogte te houden van ons werk voor Christenen in nood wereldwijd. Meer informatie vind u in onze privacyverklaring.

 
© Kerk in Nood