• ANBI

Help wie wordt beschuldigd van blasfemie

Ik vind het een groot onrecht dat Pakistaanse Christenen in de gevangenis belanden of worden gelyncht vanwege (valse) beschuldigingen van blasfemie.

Lees meer

De Islamitische Republiek Pakistan kent de strengste wetten tegen godslastering ter wereld. Op beleding van de Islam en de profeet Mohammed staan de doodstraf en levenslange gevangenisstraf. Christenen en andere minderheden worden regelmatig (vals) beschuldigd van blasfemie. En als ze niet voor de rechter komen, zijn ze hun leven niet zeker omdat radicaal islamistische groeperingen het recht in eigen handen nemen. 

De katholiek Kerk in Pakistan geeft noodlijdende Christenen juridische bijstand, regelt 'safe houses' en verzorgt cursussen om mensen bewust te maken van hun rechten en waardigheid als kinderen van God. Christenen in de hele wereld bidden voor hen. 

Aantal mensen die het hier mee eens zijn
1.301

Sluiten

Kerk in Nood gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees meer in de privacyverklaring op de website van Kerk in Nood. We bellen u ook graag over hoe we samen de Christenen in nood kunnen helpen.

© Kerk in Nood