• ANBI

Lange strijd ontvoerde meisjes Pakistan 

Elk jaar worden er meer dan 1.000 christelijke, hindoeïstische en sikh-meisjes in Pakistan ontvoerd, verkracht en gedwongen bekeerd tot de Islam. Om dit onrecht tegen te gaan in de rechtbank is een lange adem nodig. De katholieke Kerk in Pakistan kan uw steun daarbij goed gebruiken.

Lees meer

Elk jaar worden in Pakistan meer dan duizend minderjarige meisjes ontvoerd en gedwongen bekeerd tot de Islam. Dat juist christelijke, hindoeïstische en sikh-meisjes worden ontvoerd, komt omdat deze minderheden in Pakistan veelal worden gezien als tweederangs burgers... niet alleen door de daders, maar regelmatig ook door de politie en rechters die hen zouden moeten beschermen! 

Zo hebben rechters meermalen genegeerd dat meisjes minderjarig waren, zodat ze als volwassenen 'legaal' konden trouwen. Ook Huma Younus maakte dit mee. De advocaat van de ouders van het katholieke meisje, die in oktober 2019 werd ontvoerd, gedwongen te trouwen en zich te 'bekeren' tot de islam, had zelfs twee officiële documenten die konden bewijzen dat ze minderjarig was – een beëdigde verklaring van haar school en de doopakte van haar katholieke parochie, de Heilige Jakobus in Karachi. Beide documenten vermelden duidelijk 22 mei 2005 als geboortedatum van Huma. Een 'medisch onderzoek' toonde volgens de rechter echter aan dat Huma ouder was. De rol van lokale agenten in dit proces was echter dubieus. Dezelfde agenten die belast waren met het toezicht op de resultaten van het medisch onderzoek, dwongen Huma echter eerder om in beroep te gaan tegen haar ouders. Tot op de dag van vandaag is zij niet vrij...

De strijd om meisjes in Pakistan beter te bescherming tegen uitbuiting, is daarom een kwestie van lange adem. De Commissie Rechtvaardigheid & Vrede van de katholieke Kerk in Pakistan steunt ouders en hun advocaten in hun strijd tot aan het hoogste gerechtshof.

Helpt u mee, zodat niet nog meer meisjes en families de traumatische gebeurtenissen meemaken die Huma en haar familie zijn overkomen?

Vraag ook uw vrienden en kennissen om mee te doen:

Sluiten

Uw gift gaat naar dit project of soortgelijke projecten in de regio. Wij gebruiken uw gegevens om uw donatie te verwerken en om u op de hoogte te houden van ons werk voor Christenen in nood wereldwijd. Meer informatie vind u in onze privacyverklaring.

 
© Kerk in Nood