• ANBI

Er is per direct hulp nodig voor Pakistan

Bisschop Samson Shukardin van Hyderabad doet een noodoproep: "90 procent van het grondgebied van mijn bisdom is overstroomd als gevolg van hevige regenval.

Lees meer

"Veel kerken, parochiehuizen en scholen zijn beschadigd door de regenvloed. De mensen zijn dakloos en hebben honger, en de families rouwen om het verlies van hun dierbaren. Ik krijg steeds telefoontjes om hulp van mijn priesters en mensen in verschillende parochies van het bisdom."

Minstens een miljoen huizen in heel Pakistan zijn weggespoeld of ernstig beschadigd door de overstromingen, die naar schatting twee miljoen hectare landbouwgrond hebben verwoest en honderdduizenden stuks vee verloren hebben doen gaan.

Bisschop Shukardin beschreef de schok die de overstromingen hebben teweeggebracht en zei dat alle vier de provincies van Pakistan door de overstromingen zijn getroffen, waaronder Punjab, Baluchistan en Khyber Pakhton Khaw in het noordwesten van het land.

Het bisdom Hyderabad vraag om noodhulp voor 5000 gezinnen, in de vorm van voedselpakketten voor een maand, geldelijke toelagen voor de meest kwetsbare gezinnen, mobiele gezondheidsposten, tijdelijke onderkomens en muskietennetten en afweermiddelen. Beschadigde kerken en gemeenschapscentramoeten worden hersteld om onderdak te bieden aan de slachtoffers van de overstromingen. Per gezin is er 40 euro nodig.

Het bisdom Karachi wil voedselpakketten en keukensets samenstellen, bestaande uit basisvoedingsmiddelen en essentiële kook- en schoonmaakmiddelen, om enkele honderden lokale gezinnen te helpen van wie de huizen zijn verwoest of onbewoonbaar zijn geworden tijdens de huidige overstromingscrisis.

Via Kerk in Nood kunt u direct hulp geven. De slachtoffers zijn u nu al dankbaar.

Sluiten
Uw gift gaat naar dit project of soortgelijke projecten in de regio. Wij gebruiken uw gegevens om uw donatie te verwerken en om u op de hoogte te houden van ons werk voor christenen in nood wereldwijd. Meer informatie vind u in onze privacyverklaring.
© Kerk in Nood