• ANBI

Vorig jaar brak Afrika voor het tweede jaar op rij een triest record: het was het continent met de meeste moorden op priesters, religieuzen en kerkelijk werkers. De omvang van de vervolging van Christenen in Afrika is even groot als het continent zelf. 

Lees meer

Van Mali en Burkina Faso tot Mozambique zijn er miljoenen christenen en moslims die op dit moment sterven, gewond raken en hun thuisland moeten inruilen voor troosteloze vluchtelingenkampen. De conflicten hebben verschillende oorzaken. Zo wordt losged gevraagd vanuit verlangen naar macht en rijkdom, strijden herders en landbouwers om de graasgronden en worden aanvallen door jihadisten gerechtvaardigd met de Islam.

Met uw hulp kunnen wij de Kerk in Afrika de nodige middelen verschaffen om de slachtoffers van geweld en vervolging bij te staan. Uw hulp is belangrijk om het geloof in Afrika levend te houden. Steun een van onze projecten, zodat Christenen een beter leven kunnen hebben. Help vandaag!

Noodhulp
Help priesters, religieuzen en leken die zich bekommeren om mensen die alles verloren hebben, ongeacht ras of geloofsovertuiging. Met uw steun kunnen zij de grote noden van de vele slachtoffers en vluchtelingen verlichten en zo werken aan de realiteit van een vreedzame samenleving.

Traumazorg
Het leven met trauma's en de voortdurende dreiging van extremistische terreur is zenuwslopend. De Kerk heeft een sleutelrol in het genezen van de wonden van de vele slachtoffers. Helpt u mee, zodat priesters, religieuzen en leken opgeleid kunnen worden in het helpen van deze mensen?

Wederopbouw
Terroristen in Afrika plunderen en vernielen regelmatig kerken en andere religieuze gebouwen. Om het geloof van de lokale gemeenschappen levend te houden, is het van belang te helpen hun religieuze infrastructuur snel weer op te bouwen. Steun de wederopbouw!

Sluiten
© Kerk in Nood