• ANBI
Help christenen in Heilig Land

Meer dan 600 gezinnen in het Heilig Land hebben voedsel, water, medicijnen en elektriciteit nodig. Ze zijn in het nauw gedreven en rekenen op uw gebed voor een wonder: vrede.

Lees meer

Onder de gezinnen is de kleine katholieke gemeenschap in Gaza, die ondanks de bombardementen en het evacuatiebevel, samenkomt in de enige parochie.

 “We hebben medicijnen nodig. Veel ziekenhuizen zijn verwoest. Onze school is ook beschadigd, maar we gaan niet weg. De mensen hebben niets, zelfs niet de basis. Waar moeten we heen, om op straat te sterven? De zusters van Moeder Teresa zijn hier ook, mensen met meerdere handicaps en ouderen... we zullen bij hen blijven.”  

Samen met zes andere zusters en een katholieke priester vangt zuster Nabila, zuster van de Heilige Rozenkrans, op dit moment christelijke vluchtelingen op in hun parochie van de Heilige Familie in Gaza. 

Bekijk de film met zuster Nabila in Gaza die is opgenomen in september 2023, net voor de actuele geweldsgolf in het Heilig Land. 

Niet alleen Gaza
Er zijn veel christenen in het Heilig Land die lijden onder angst en onzekerheid. Daarom vraagt de Latijnse patriarch van Jeruzalem, Mgr. Pizzabala, u om noodhulp voor meer dan 600 christelijke gezinnen in Gaza, de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem. 

Zij hebben nu voedsel, water, medicijnen, medische hulp, onderdak en elektriciteit nodig. Helpt u hen op dit cruciale moment?

Sluiten

Uw gift gaat naar dit project of soortgelijke projecten in de regio. Wij gebruiken uw gegevens om uw donatie te verwerken en om u op de hoogte te houden van ons werk voor Christenen in nood wereldwijd. Meer informatie vind u in onze privacyverklaring.

 
© Kerk in Nood