Bisschop gearresteerd vanwege kritiek op regime Nicaragua

Bid voor zijn vrijlating en voor vrede

De Nicaraguaanse politie heeft op 19 augustus bisschop Rolando Alvarez van zijn bed gelicht en meegenomen. Zeven priesters zijn in de cel gegooid en religieuzen het land uitgezet omdat zij, net als de bisschop, kritiek hadden geuit op het regime. De Kerk blijft zich uitspreken tegen de schendingen van mensenrechten en vraagt om uw gebed!

Lees meer

Bisschop Alvarez leidde eerder onderhandelingen tussen de president en oppositie, maar die werden stopgezet omdat de katholieke Kerk kritiek had op de vele schendingen van mensenrechten. Sindsdien heeft de regering van president Daniel Ortega de druk op de Kerk steeds verder opgevoerd.

De afgelopen weken werden zeven priesters op valse beschuldigingen in de cel gegooid, zijn zeven katholieke radiostations gesloten en werd een processie verboden. Ook werden de Missionarissen van Naastenliefde van Moeder Teresa en de nuntius het land uitgezet. 

De autoriteiten beschuldigen de bisschop van het aanzetten tot haat en van “destabiliserende handelingen” tegen de staat omdat hij protesteerde tegen de sluiting van de radiostations en in hongerstaking ging vanwege “intimidatie” van priesters en religieuzen. De Kerk in Nicaragua heeft uw gebed dan ook hard nodig en wij laten hen graag weten met hoevelen er in Nederland voor Nicaragua wordt gebeden.

Ontvang het gebed dat de bisschoppen in Nicaragua hebben verspreid, bekijk de korte film en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Bid u mee?   

Deel deze pagina, zodat nog meer mensen meebidden voor de bisschop

Sluiten

Wij gebruiken uw gegevens om u op de hoogte te houden van ons werk voor Christenen in nood wereldwijd. Meer informatie vind u in onze privacyverklaring.

© Kerk in Nood