Avond van de Martelaren 
Vrijdag 23 februari - Amsterdam

Op vrijdag 23 februari 2024 gedenken we de mensen die in 2023 zijn gedood om hun geloof in Christus. Aansluitend aan de Eucharistieviering om 19 uur, bidden we samen de kruisweg met muziek en getuigenissen. 

Lees meer

Met bisschoppen en priesters die de Eucharistieviering voorgaan, prachtige muziek en indrukwekkende getuigenissen, is de Avond van de Martelaren één van de meest plechtige momenten om in Nederland de vervolgde christenen te gedenken. De avond is alleen niet compleet zonder uw gebed!

Dit jaar gedenken we onder meer priester Isaac Achi uit Minna, die levend verbrand werd toen zijn parochiewoning werd aangevallen en in brand gestoken. Zijn kapelaan, Collins, werd neergeschoten en raakte gewond toen hij probeerde te ontsnappen, maar overleefde het. De moord op de priester, die geliefd was bij alle leeftijden, liet zijn gemeenschap in shock achter. Duizenden kwamen bij zijn uitvaart bijeen voor een eerbetoon.

Kom ook op 23 februari naar de Sint Nicolaasbasiliek in Amsterdam en bid vanaf 19 uur mee voor priester Achi en wie nog meer in 2023 zijn vermoord vanwege hun geloof in Christus.

Sluiten
© Kerk in Nood