Avond van de Martelaren

Op vrijdag 8 april, gedenken we de mensen die in 2021 zijn gedood om hun geloof in Christus. Aansluitend aan de Eucharistieviering om 19 uur, bidden we samen de kruisweg, afgewisseld met muziek, getuigenissen en overwegingen. 

Lees meer

Ook dit jaar bent u van harte welkom in de St. Nicolaasbasiliek in Amsterdam (tegenover Centraal Station) voor een avond van gebed voor wie in 2021 hun leven lieten vanwege hun geloof in Christus. Mocht u niet in de gelegenheid zijn te komen, dan kunt u de avond via de live stream meebeleven. Meld u aan en ontvang het gratis digitale gebedsboekje, samen met de link naar de live stream.  

Dit jaar hoort u onder meer getuigenissen uit Mexico, India en Nigeria. In het eerste land werd priester pastoor José Guadalupe Popoca vermoord. Hij bleef zijn parochie dienen ondanks de dreiging van drugsbenden. Nitish Kumar (16), leider van een gebedsgroep in Noord-India, werd in augustus 2021 aangevallen met zuur, waaraan hij overleed. En in de Nigeriaanse staat Katsina werden in mei twee priesters ontvoerd. Het lichaam van pastoor Alphonsus Bello (33) al snel op het terrein achter de kerk werd teruggevonden.

Voor de nabestaanden is hun getuigenis van blijvende waarde, zoals u uit hun verhalen zelf kunt horen. Bidt u mee voor pastoor Popoca, Nitish en pastoor Alphonsus, en voor alle gelovigen die in 2021 het leven lieten én hun vervolgers?

Sluiten
© Kerk in Nood