Op vrijdag 23 februari 2024 gedenken we de mensen die in 2023 zijn gedood om hun geloof in Christus. Aansluitend aan de Eucharistieviering om 19 uur, bidden we samen de kruisweg met muziek en getuigenissen. 

Lees meer

Met bisschoppen en priesters die de Eucharistieviering voorgaan, prachtige muziek en indrukwekkende getuigenissen, is de Avond van de Martelaren één van de meest plechtige momenten om in Nederland de vervolgde christenen te gedenken. De avond is alleen niet compleet zonder uw gebed!

Dit jaar gedenken we onder meer broeder Godwin Eze uit Nigeria. Hij werd samen met twee andere Benedictijnen uit zijn klooster ontvoerd en door de jungle meegevoerd. Terwijl hij zijn medebroeders probeerde gerust te stellen en de moed erin hield, werd juist hij vermoord. Zijn medebroeders werden gemarteld, maar overleefden het drama ternauwernood. 

Kom ook op 23 februari naar de Sint Nicolaasbasiliek in Amsterdam en bid vanaf 19 uur mee voor broeder Godwin en wie nog meer in 2023 zijn vermoord vanwege hun geloof in Christus.

Sluiten
© Kerk in Nood